Bio-Ron Bio-Bokashi Vleeseters


zie contact-pagina
WebwinkelKeur
DPDPostNL
Bancontact, PayPal, VISA, MasterCard of overschrijving

18,50

Beschikbaar:
Kies een optie
Artikelnummer:
BR-BBV
Merk:
Bio-Ron
Inhoud:
500gr of 1kg

Beschikbare opties (gewicht):

Nog niet beoordeeld
Beoordeel
WebwinkelKeur

Omschrijving

Bokashi is gefermenteerd biologisch aanvullend voer voor vleeseters zoals honden, katten, fretten en andere vleeseters. Bio-Bokashi is een pre/pro-biotisch aanvullend voer vergelijkbaar met de inhoud van de maag van een planteneter. Het bevat effectieve micro-organismen voor een gezonde darmflora en een goed functionerend immuunsysteem.

Rijk aan natuurlijke mineralen, vitaminen en bio-actieve stoffen. Vrij van synthetische ingrediënten, additieven, conserveermiddelen en GMO producten. Geschikt voor alle rassen en leeftijden.

Samenstelling

Gerst*, lijnzaad*, verse wortelen*, spelt*, haver*, aardperen/topinambur*, zeezout, rietsuiker melasse*, groene algen*, spirulina*, tijm*, gepelde zonnebloempitten*, komijn*. De melasse is door de micro-organismen grotendeels opgegeten. * = afkomstig van gecertificeerde biologische en biologisch-dynamische teelt

Aanbevolen hoeveelheid in kuurvorm

< 10 kg lichaamsgewicht: 3 a 4 theelepels
> 10 kg lichaamsgewicht: 4 a 5 theelepels

Enkele weken achtereen voeren of vermengen met de normale voeding. Daarna dagelijks gebruik in lage dosering toepassen.

Aanbevolen hoeveelheid bij dagelijks gebruik

< 10 kg lichaamsgewicht: 1 a 2 theelepels
> 10 kg lichaamsgewicht: 2 a 3 theelepels

Begin de eerste week altijd met een halve dosering, opbouwen zolang de ontlasting goed blijft.

Voordelen

  • Geschikt en veilig voor elke vleeseter.
  • Verhoogt de werking van de darmflora.
  • Inzetbaar bij modder en ontlasting eten.
  • Hoeveelheid voedsel kan verminderd worden omdat er meer wordt opgenomen.
  • De vachtconditie verbetert aanzienlijk (glans, verharing, stevigheid en een volle vacht).
  • Minder ontlasting.
  • Makkelijk te doseren en aan te passen op het individuele dier.
  • Frisse adem.
  • Word graag gegeten.
  • Zeer prettig om mee te werken.

Over Bokashi

Om te weten waarom het voeren van bokashi zo belangrijk is kijken wij naar de soortgenoten van onze huisdieren die in het wild leven. Deze dieren eten daar voornamelijk vlees en een klein deel plantaardig voedsel. Bij het eten van hun prooi worden ook de ingewanden gegeten en dan met name de inhoud van de maag van planteneters. In de maag van deze prooidieren vinden we gefermenteerde grassen, zaden, kruiden, bladeren, vruchten en noten. Een roofdier die deze maag eet voorziet zich hiermee van ruwvezel, vitamine, mineralen, micro-organismen en andere belangrijke stoffen die de vertering optimaal houden.

De inhoud van de maag van een prooidier bevat al deels verteerd voedsel (gefermenteerd door de daar aanwezige micro organismen) en is daarmee vergelijkbaar met bokashi. Ook in het verdere verteringssysteem, achter de maag, zijn deze micro-organismen van essentieel belang om tot een goede vertering en fermentatie te komen van het voedsel. Hierdoor ontwikkelt zich in het relatief korte verteringssysteem een optimale capaciteit om het voedsel optimaal te benutten. Deze micro-organismen ontbreken voornamelijk in droge voeding en andere voeding die sterk verhit is geweest.

Een goede manier om tot een goede vertering en fermentatie van het voedsel te komen is door vuile rauwe pens toe te voegen. Vuile pens is echter veelal, tenzij het een bio-keurmerk heeft, afkomstig van dieren uit de intensieve veehouderij waar medicijnen en antibiotica worden gebruikt. Je kunt je dus afvragen of deze pens nog wel zo gezond is voor je dier. Bokashi is hiervoor een perfect alternatief.

De Bio-Bokashi van Bio-Ron wordt gecontroleerd gefermenteerd door positieve EM micro-organismen tot het product een PH van < 4 heeft bereikt. Hierdoor blijft het product stabiel en is het lang houdbaar. Stabiliteit behouden is tevens het effect en de functie die bokashi heeft in het verteringssysteem van de vleeseter. Met bokashi heb je dus, een prettig te voeren, essentieel onderdeel van de voeding wat overeenkomt met de inhoud van de maag van een gezond prooidier.

Bokashi kun je voeren in een kuur, bijvoorbeeld een maand 1-2 eetlepels per 10 kg lichaamsgewicht per dag. Je kunt ook beginnen met een kuur, het zogenaamde reinigingsproces en daarna een onderhoudsdosering blijven voeren. Je kunt naar gelang de conditie van de hond de bokashi op elk gewenst moment verhogen of verlagen. Met bokashi kun je snel weer een gezonde darmflora op bouwen. En als alles goed gaat kun je overgaan op slechts theelepeltjes.

Hoe beter de voeding past bij het dier in kwestie, hoe minder bokashi nodig is. Voor alle vleeseters betekent dit dat rauwe vleesvoeding (in tegenstelling tot zwaar bewerkte droogvoeding) het beste bij het wezen van het dier past en daarmee de basis legt voor een gezonde darmwerking. Maar in alle gevallen blijkt dat bokashi een essentieel onderdeel van het dieet van elke vleeseter zou moeten zijn. Voor meer informatie over rauwe voeding, lees ook ons dossier op versvoer.be.

Door de bokashi te combineren met de Sanofor Veendrenkstof van Bio-Ron onstaat een symbiotische werking. De beide producten ondersteunen elkaar heel goed.

Houdbaarheid en bewaren

Bokashi kan het beste op een stabiele koele plaats bewaard worden. Het is belangrijk om altijd een schone lepel te gebruiken om contaminatie te voorkomen. Met een vieze lepel kan het milieu verstoord en kan de houdbaarheid verkorten.

Ook als de houdbaarheidsdatum al verstreken is kan je de bokashi blijven gebruiken, zolang het fris zuur blijft ruiken. Als dit niet meer het geval is dan kan je het nog als plantenvoeding voor de bodem gebruiken, want als bodemverbeteraar wordt bokashi ook toegepast.

Specificatie

Kenmerken
Inhoud 500gr of 1kg

Beoordelingen (0)

Beoordeel

Note: HTML-code wordt niet vertaald!

Slecht            Goed


Verder

Over Cool4pets

Cool4pets is een natuurwinkel voor dieren met het grootste assortiment aan natuurlijke en gezonde snacks, voeding, supplementen en verzorgingsproducten. We zijn gespecialiseerd in soorteigen voeding voor honden en katten. Daarnaast hebben we ook een mooi aanbod aan duurzame non-food artikelen.

Meer over Cool4pets...

Onze winkel

Onze winkel

Openingsuren en meer contact info? Klik hier.

Baan 42
2990 Wuustwezel
België

Facebook

X