Sanofor Veendrenkstof


zie contact-pagina
WebwinkelKeur
DPDPostNL
Bancontact, PayPal, VISA, MasterCard of overschrijving

11,50

Beschikbaar:
Kies een optie
Artikelnummer:
BR-SV
Merk:
Sanofor
Inhoud:
0.5l, 1l of 2.5l

Beschikbare opties (verpakking):

Nog niet beoordeeld
Beoordeel
WebwinkelKeur

Omschrijving

Veen uit Oostenrijk. Rijk aan goed opneembare organische minerale bestanddelen en huminezuren.

Veendrenkstof zorgt voor een binding van afvalstoffen. Het ondersteunt de darmslijmvliezen, bijvoorbeeld na ontworming en zorgt voor een betere benutting van het voer. Het is tevens ondersteunend voor huid, vacht, darm en maag.
Helpt bij honden die hun ontlasting opeten.

Sanofor Veendrenkstof is een 100% natuurproduct en werkt symbiotisch in combinatie met de Bio-Bokashi van Bio-Ron.

Dosering

Voor gebruik de emmer goed doorroeren tot een gladde, modderige massa ontstaat. Door het voer gegeven of rechtstreeks in de bek.

Kleine honden en katten: 1 theelepel
Middelgrote honden: 2 theelepels
Grote honden: 1 eetlepel

Uitwendig gebruik

Verder kan de veendrenk ook nog ondersteunend worden ingezet als modder pakking / compres op zwellingen, spieren, pezen,... Wij adviseren daarnaast altijd ook inwendig veendrenk te geven om ook van binnenuit te ondersteunen.

Analyse

(door het laboratorium voor microscopisch en chemisch-technisch levensmiddelen onderzoek te Wenen)
In de droge stof van Sanofor Veendrenkstof is o.m. aanwezig:

Kiezelzuur 6.52 %
IJzer 1.14 %
Aluminium 0.12 %
Calcium 5.09 %
Magnesium 0.37 %
Natrium 0.41 %
Fosfaat 0.20 %
Sulfaat 5.05 %
Etherextract 1.26 %
Cellulosen 2.85 %
Niet water oplosbare stikstof 0.77 %
Overige stikstof 0.98 %
Makkelijk in water oplosbare proteïne 1.30 %
Moeilijk in water oplosbare proteïne 4.32 %
Niet als sulfaat beschikbare zwavel 0.41 %
Koolzuur 2.52 %
Bitumen (was, olie, hars) 18.09 %
Wateroplosbare organische stoffen 8.19 %
Hemi-cellulosen 1.63 %
Huminezuren 13.08 %
Humusmateriaal 3.99 %
Humine en Lignine 13.61 %

Over Sanofor Veendrenkstof

Sanofor Veendrenkstof is een bodemproduct, bestaande uit verteringsresten van honderden verschillende bloemen, geneeskrachtige kruiden, grassen en vruchten. In de loop der jaren zijn deze planten in stilstaand water gevallen en naar de bodem gezonken, waarna in een langdurig proces de plantenresten omgezet zijn in een zwart, lobbig veen. Bepalend voor de samenstelling en eigenschappen van dit veen zijn de planten waaruit het is ontstaan. Bovendien speelt de plaats waar de veendrenkstof gewonnen wordt een rol met betrekking tot de mate van geschiktheid voor bijvoeding van dieren.

In Oostenrijk komt een veen-type voor dat aangeduid wordt als 'Subfossiel'. Het karakteristieke van dit type veen is dat het plotseling begraven is geraakt onder afzettingen van leem, zand en gesteente. Dit sub fossiele veen ligt nu vele meters onder het aardoppervlak.

Zoals is af te leiden uit de er in voorkomende plantensoorten is dit veen ca. 7000 jaar geleden ontstaan. Dankzij de voortdurende afsluiting van de buitenwereld is dit veen zeer goed omgezet en gerijpt. Bovendien is het zeer zuiver en praktisch kiemvrij.

Aan het veen worden geen chemicaliën toegevoegd. Sanofor Veendrenkstof is absoluut een zuiver natuurproduct. Bovendien wordt het veen zonder aantasting van het landschap gewonnen.

Sanofor Veendrenkstof is rijk aan goed opneembare minerale bestanddelen, zoals bijvoorbeeld ijzer. Dit is rijkelijk aanwezig en in de best opneembare vorm. Bovendien bevat Sanofor Veendrenkstof ook in zeer kleine hoeveelheden mangaan, koper, zink en andere sporenelementen. Sanofor bevat verder kiezelzuur (silicium).

Daarnaast bevat Sanofor organische substanties die, ook nog in sterk verdunde vorm, op natuurlijke wijze remmend werken op de groei van ziektekiemen.

Sanofor werkt als ondersteuning voor de darmflora. Van de organische stoffen in Sanofor zijn de huminezuren erg belangrijk. Deze werken sterk absorberend en binden gifstoffen, die vervolgens worden uitgescheiden.  

Gezien de grote verscheidenheid aan op verschillende wijze werkzame bestanddelen is Sanofor Veendrenkstof een uiterst waardevolle aanvulling op de diervoeding.

Sanofor kan eenvoudig aan het voedsel toegevoegd worden en heeft nauwelijks enige smaak of geur.

Doordat dit een natuurproduct is kan de geur en dikte van het product variëren. Het is mogelijk dat er een sloot-achtige geur aan het product zit. Wanneer deze sterk aanwezig is, wil het nog wel helpen om de emmer een beetje open te zetten en regelmatig door te roeren.

Specificatie

Kenmerken
Inhoud 0.5l, 1l of 2.5l

Beoordelingen (0)

Beoordeel

Note: HTML-code wordt niet vertaald!

Slecht            Goed


Verder

Over Cool4pets

Cool4pets is een natuurwinkel voor dieren met het grootste assortiment aan natuurlijke en gezonde snacks, voeding, supplementen en verzorgingsproducten. We zijn gespecialiseerd in soorteigen voeding voor honden en katten. Daarnaast hebben we ook een mooi aanbod aan duurzame non-food artikelen.

Meer over Cool4pets...

Onze winkel

Onze winkel

Openingsuren en meer contact info? Klik hier.

Baan 42
2990 Wuustwezel
België

Facebook

X