Onze winkel is momenteel gesloten wegens verhuis.
Mogelijks 2 dagen vertraging. Winkel vanaf 25/05 geopend. Bedankt voor uw begrip!

PUUR Auris (oor)


zie contact-pagina
WebwinkelKeur
DPD
Bancontact, PayPal, VISA, MasterCard of overschrijving

14,95

Beschikbaar:
Beperkte voorraad
Artikelnummer:
P-118
Merk:
PUUR
Inhoud:
30ml

Omschrijving

Voor schone, gezonde oren zonder kriebel bij hond en kat.

Geschikt voor: Hond, Kat

Samenstelling: Een verdund extract van Chamomilla, Echinacea angustifolia en Ledum. Een verdunning van Mentholum. Alcohol 27% v/v.

Indicatie(s): Voor de oren bij hond en kat. Eén druppel per oor per week houdt de oren schoon.

Eigenschappen per ingrediënt:
Chamomilla (Echte kamille) wordt gebruikt bij een rode en gevoelige huid.
Echinacea angustifolia (Smalle purperhoed) wordt ingezet om het immuunsysteem te versterken. Het ondersteunt het afweersysteem.
Ledum (Moerasrozemarijn) Ondersteunt bij een gevoelige (kriebelende) huid.
Mentholum In een verdunning, werkt verkoelend.

Dosering en toepassing:
Tenzij de arts of therapeut anders voorschrijft.
De optimale dosering is 2 - 3 x daags in de uitwendige gehoorgang druppelen:
Hond: 2 - 5 druppels
Kat: 1 - 2 druppels
20 druppels is circa 1 ml

Preventief/onderhoud: 1-3 x per week 1 druppel. Indien het in de praktijk lastig is om dit product meerdere malen per dag toe te dienen, volstaat 1 keer per dag of 1 keer per 2 dagen. Geef dan de maximale dosering van één dag. Ook dan is dit product effectief inzetbaar maar kan reactie iets langer uitblijven.

Toediening Met de bijgeleverde pipet de druppels in de uitwendige gehoorgang druppelen. Eventueel losgekomen oorsmeer met watten uit de oorschelp verwijderen.

Adviezen voor gebruik: Ga bij oorproblemen bij dieren naar de dierenarts om te checken of het trommelvlies intact is, of dat er zich een grasaartje (kruipertje) in de gehoorgang bevindt. De hond houdt dan meestal zijn kop scheef. Ga ook naar de dierenarts als de hond plotseling doof is, bij evenwichtsstoornissen, of als er bloed uit het oor komt. “Voor schone gezonde oren”, hiermee wordt uitsluitend bedoeld de huid aan de binnenkant van de oorschelp en de uitwendige gehoorgang tot aan het trommelvlies. Indien er haar in de gehoorgang zit dient dit verwijderd te worden om herstel te bespoedigen.

Behandelingsduur: In een acute situatie is de duur van de behandeling relatief kort. Dit kan variëren van enkele dagen tot 3 weken. Ga bij verbetering nog enige dagen door met toediening van dit product.

Bij langdurig ongemak is het effect meestal zichtbaar na 1 tot 3 weken. Bij verbetering kan overgaan worden op een onderhoudsdosering. Dit is meestal de helft van de aangegeven dosering op de verpakking. Kijk bij het doseren van dit product goed naar de reactie van het dier. In het begin kan een hogere dosering nodig zijn, dit product kan veilig in een dubbele dosering gegeven worden. Verlaag de dosering geleidelijk tot een zo laag mogelijke dosering, tot één druppel per oor per week.

Dit product kan blijvend worden gegeven. Het is raadzaam om na iedere 6 tot 8 weken een stopweek in te lassen. Zodoende kan na de stopweek de ‘prikkel’ opnieuw worden aangeboden. Hervat de behandeling direct indien daartoe aanleiding is.

Synergie en combinaties met andere producten: Dit product kan zonder bezwaar worden ingezet in combinatie met andere natuurlijke gezondheidsproducten en reguliere medicatie.

Bijwerkingen: Tot op heden zijn bijwerkingen van dit product niet bekend of gemeld. Bij een aantal verdunningen en extracten kan bij de start van de behandeling een kortdurende verergering plaatsvinden. Dit betekent dat het dier reageert op het product. Bij ernstige toename dosering halveren of tijdelijk stoppen en daarna weer rustig opbouwen.

Opgelet!
Alle natuurlijke producten hebben een ondersteunende functie en vervangen nooit de dierenarts! Bespreek bij problemen deze met uw dierenarts, en vraag eventueel advies over onze producten.

Specificatie

Kenmerken
Inhoud 30ml

Beoordelingen (1)

Beoordeel

Note: HTML-code wordt niet vertaald!

Slecht            Goed


Verder

Over Cool4pets

Cool4pets is dé natuurwinkel voor honden en katten met het grootste assortiment aan natuurlijke en gezonde snacks, voeding, supplementen en verzorgingsproducten. Onze producten zijn gegarandeerd vrij van alle mogelijke onnatuurlijke toevoegingen.

Meer over Cool4pets...

Onze winkel

Onze winkel

Openingsuren en meer contact info? Klik hier.

Baan 42
2990 Wuustwezel
België

Facebook

X