Bio-Ron Diatomeeënaarde


zie contact-pagina
WebwinkelKeur
DPDPostNL
Bancontact, PayPal, VISA, MasterCard of overschrijving

23,00

Beschikbaar:
Kies een optie
Artikelnummer:
BR-DTMA
Merk:
Bio-Ron
Gewicht:
2 of 7 kg

Beschikbare opties (gewicht):

Nog niet beoordeeld
Beoordeel
WebwinkelKeur

Omschrijving

Natuurlijke bestrijding van luizen en andere vacht parasieten. Inwendig als uitwendig gebruik voor alle dieren, ook vogels

Dit product komen we onder veel verschillende namen tegen zoals kiezelaarde, kiezelgur, silicium(dioxide), silicea, E551 en opgelost in water als kiezelzuur. Vrijwel allemaal namen die wijzen op het silicium / kiezel wat, na ijzer, het meest voorkomende element op deze aarde is en het hoofdbestanddeel van dit product, 99.9999...%.

Diatomeeën zijn de fossiele glazen huisjes van een-cellige algen. Diatomen zijn zo klein (5 tot 200 micron; 1 micron is 1 duizendste van een millimeter) dat ze met het blote oog niet te zien zijn. Er is een microscoop voor nodig om ze te zien. Gemiddeld 50 tot 100 diatomeeën passen op een speldenknop. Het is bijna niet voor te stellen, zeker als je ziet wat een fantastische structuren ze hebben.

De diatomeeënaarde bestaat feitelijk uit 150 miljoen jaar oude eencellige schelpdiertjes met een skelet van bijna 100% silicium en nog 15 andere sporen elementen. Binnen de natuurgeneeskunde ziet men het als een ondersteuner van het algehele gestel, dus onmisbaar om een behandeling tot een succes te maken. Hoge concentraties silicium zijn in het lichaam te vinden in het bindweefsel.

Als voedingssupplement

Naast aanvoer van het element silicium werkt het als een anti-klontermiddel wat maakt dat de voedseldeeltjes los van elkaar blijven. Hierdoor kan er een optimale voedingsopname plaatsvinden. Het voorkomt ook zand eten of likken en kan toxische stoffen binden die zo het lichaam kunnen verlaten, vergelijkbaar met klei maar dan minder heftig. Verder heeft het ook een maagversterkende invloed en beschermt het de darmwand. Diatomeeënaarde voorkomt ook het uitkomen van vliegenlarven in de ontlasting.

Aanbevolen dagelijkse hoeveelheid als voedingssupplement

  • Honden onder 20 kg: 2 theelepels
  • Honden boven 20 kg: 1 eetlepel
  • Honden boven 40 kg: 2 eetlepels
  • Katten: 1 theelepel
  • Kittens: 1/2 theelepel

Als kuur 2 à 3 maanden dagelijks geven, 1 à 2 keer per jaar.

Uitwendige werking

De diatomeeënaarde bindt door zijn structuur enorm veel vocht en heeft daarmee een enorm drogend effect op zijn omgeving. Als je het onder de microscoop bekijkt bestaat het uit allemaal deeltjes van skeletten van de schelpdiertjes die op glassplinters lijken. Dit maakt dat je het ook kunt inzetten als natuurlijke bestrijder van vlooien, teken en andere diertjes die zich in de vacht nestelen. De huid van deze diertjes raakt beschadigt door de scherpe deeltjes en daarnaast krijgen ze een chronisch vocht tekort. Dit is ook waarom dieren in het zand rollen wanneer ze van deze lastpakken proberen af te komen. Ook zand bevat veel silicium maar vanwege de zeer fijne structuur van de diatomeeënaarde werkt dit beter en kun je het gericht inzetten.

Uitwendig gebruik

Masseer het gericht in. Behandel ook de omgeving tegen deze lastpakken, in de dierverblijven, de matten en dekens. Voor grotere oppervlakken en ter voorkomen van het inademen kan het ook in water opgelost worden en zo bijvoorbeeld verneveld worden in de omgeving. Los in dit geval 1 kg op in 30 liter water.

Voorzichtig gebruiken

Het product zelf is absoluut niet schadelijk maar probeer wel zo veel mogelijk te voorkomen dat het direct ingeademd wordt of in de ogen komt. Door het sterk drogende effect kan dit een irritatie op de slijmvliezen geven.

Geleverd in een papieren verpakking van 2 kg of 7 kg (beiden zonder doseerflesje!).

Specificatie

Kenmerken
Gewicht 2 of 7 kg

Beoordelingen (0)

Beoordeel

Note: HTML-code wordt niet vertaald!

Slecht            Goed


Verder

Over Cool4pets

Cool4pets is een natuurwinkel voor dieren met het grootste assortiment aan natuurlijke en gezonde snacks, voeding, supplementen en verzorgingsproducten. We zijn gespecialiseerd in soorteigen voeding voor honden en katten. Daarnaast hebben we ook een mooi aanbod aan duurzame non-food artikelen.

Meer over Cool4pets...

Onze winkel

Onze winkel

Openingsuren en meer contact info? Klik hier.

Baan 42
2990 Wuustwezel
België

Facebook

X